Zakładki

Patelnia ze stali nierdzewnej 20cm

YG-00100

Nowy produkt

Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali nierdzewnej, o średnicy 20 cm oraz pojemności 1,3 l. Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczona jest do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Doskonale nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju potraw. Wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą patelni wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe, w porównaniu ze standardowymi patelniami wykonanymi ze stali 304. Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporn

Więcej szczegółów

66,30 zł brutto

Więcej informacji

COOKER_ELECTRIC.pngCOOKER_CERAMIC.pngCOOKER_INDUCTION.pngCOOKER_GAS.pngx3_BOTTOM.pngSS_21-0.pngWASHING_MACHINE.pngDETERGENT.png

Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali nierdzewnej, o średnicy 20 cm oraz pojemności 1,3 l. Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczona jest do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Doskonale nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju potraw. Wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą patelni wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe, w porównaniu ze standardowymi patelniami wykonanymi ze stali 304. Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni. Co ważne, patelnie wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu. Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw. Specjalna wkładka ferromagnetyczna w dnie pozwala na stosowanie patelni YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak: - elektryczna - indukcyjna - gazowa - ceramiczna Boczne ściany patelni wykonane są z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304. W patelniach YATO zastosowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, solidnie zamocowane uchwyty. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość użytkowania. przeznaczona do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Doskonale nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju potraw.
Średnica20 cm
Pojemność1.3 l
Wysokość4 cm
Grubość ścianki0.8 mm
Materiał ściankistal nierdzewna 21/0
Wykończenie powierzchnisatynowa
Rodzaj dnakapsułowe, trójwarstwowe
Grubość warstwy zewnętrznej dna0.8 mm
Materiał warstwy zewnętrznej dnastal nierdzewna 430
Grubość wkładu kapsułowego4 mm
Materiał wkładu kapsułowegoaluminium
Uchwyttak
Dodatkowy uchwytnie
Nitowane uchwytynie
Nienagrzewające się uchwyty, rękojeścitak
Możliwość mycia w zmywarcetak
Odporność na uszkodzenia mechanicznetak
Odporność na działanie kwasów organicznych i detergentówtak
Kompatybilność z płytami grzewczymielektryczne, indukcyjne, gazowe, ceramiczne
Zastosowanieuniwersalne

Do góry