Zakładki

Nóż do chleba 200mm

YG-02223

Nowy produkt

Nóż do pieczywa marki Yato o długości ostrza 205mm.

Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:

  • bardzo ostre
  • trwałe
  • posiadają doskonałe właściwości tnące
  • łatwe do czyszczenia

Dzięki temu noże Yato doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii, zwłaszcza do krojenia pieczywa.

Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kuch

Więcej szczegółów

32,30 zł brutto

Więcej informacji

GERMAN_STEEL.pngHRC_55-58.png

Nóż do pieczywa marki Yato o długości ostrza 205mm.

Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:

  • bardzo ostre
  • trwałe
  • posiadają doskonałe właściwości tnące
  • łatwe do czyszczenia

Dzięki temu noże Yato doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii, zwłaszcza do krojenia pieczywa.

Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski Yato.

  • istotnym elementem noża Yato jest rękojeść, wykonana z antypoślizgowego materiału, posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy
  • gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztek, co jest zgodne z wymogami HACCP
  • ważnym zagadnieniem jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania, dlatego nóż Yato posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią, zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eleminując ryzyko poważnego skaleczenia się
  • całkowita długość noża wynosi 340mm, a ostrza 205mm, jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy
  • nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym

Materiał ostrzaniemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15
Wykończenie ostrzasatynowe
Twardość55-58 HRC
Materiał rękojeściPP
Długość całkowita340 mm
Długość ostrza205 mm
Grubość ostrza2.5 mm
Zastosowaniedo krojenia pieczywa

Do góry